28 martie 2014

Ora Pamantului 2014

La finalul lunii martie are loc in fiecare an o manifestare cunoscuta sub numele de Earth Hour sau Ora Pamantului. Această campanie globală, initiata de World Wide Fund for Nature (WWF) in anul 2007, atrage atentia asupra schimbarilor climatice, a risipei de energie si a poluării luminoase. De-a lungul anilor, actiunea s-a raspandit la nivel global, foarte multe tari si orase participand la Earth Hour.



Principala activitate a campaniei Earth Hour 2014 are loc pe 29 martie, intre orele 20.30 – 21.30, cand locuitorii planetei sunt invitați sa stinga lumina sau sa deconecteze de la reteaua electrica aparatura care nu este absolut indispensabila. Prin acest simplu gest de a stinge lumina pentru o ora, se transmite un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice si conservarea resurselor naturale ale planetei: biodiversitatea, cerul nocturn si un mediu natural curat.

Avand in vedere ideea de baza a Orei Pamantului, la initiativa Astroclubului SARM Sighet, a Şcolii Gimnaziale „Dr. Ioan Mihalyi de Apsa” si in parteneriat cu Primaria Sighetu-Marmatiei, pe parcursul Orei Pamantului, in intervalul orar 20.30 – 21.30, sambata, 29 martie 2014, in Sighetu-Marmatiei se va întrerupe iluminatului public stradal. De asemenea, dacă vremea o va permite, Astroclubul SARM Sighet va realiza o sesiune de observații astronomice prin telescop, chiar din centrul orașului (Parcul din fața Cinematografului Mara) între orele 20:00 – 21:30 pentru a evidenția efectele fenomenului de poluare luminoasă. Alte detalii despre Ora Pamantului 2014 gasiti pe pagina AstroInfo de pe Facebook.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu